Ove godine članice Društvo žena Đelekovec odlučile su svoju redovnu godišnju skupštinu , koja je ujedno bila i izborna (prošlo je naime već punih pet godina otkako naše novo rukovodstvo upravlja udrugom) održati u Klenovniku.

Oko pedesetak aktivnih članica društva uputilo se tog subotnjeg jutra, 4. 3. autobusom Silvija turista kojim je upravljala i nova članica našeg društva, a dosad provjerena i sigurna vozačica Silvija Porić u hotel Orion u Klenovnik. Tamo su prisustvovale zanimljivoj prezentaciji tvrtke Grex, uživale u ukusnom ručku nakon kojeg su održale izbornu skupštinu.

Na skupštini je izabrano novo- staro rukovodstvo na mandat od 5 godina. Tako je za predsjednicu društva ponovno izabrana gospođa Adela Horvat, njezina je zamjenica gospođa Ana Levak, tajnica je društva Snježana Čempuh Vulić, blagajnica Nada Vuljak, a računovođa Mihaela Samošćanec. Čestitamo novoizabanom rukovodstvu i želimo mu mnogo uspjeha u radu narednih pet godina.

Izvještaj o radu društva u protekloj godini pročitala je tajnica društva Snježana Čempuh Vulić. Pohvalila je rad društva u protekloj godini koja je za razliku od prethodnih dviju koje je obilježila pandemija bila bogata događanjima, susretima, druženjima i sportskim uspjesima.

Također je članicama predložen i bogat plan rada za 2023. godinu u kojem posebno treba istaknuti upis đelekovečke tjestenine „požiraka“ kao nematerijalnog dobra u Registar kulturnih dobara RH.

Naime, velik dio posla već je odrađen zahvaljujući etnologinji gđi. Vesni Peršić Kovač i ravnateljici osnovne škole gđi. Sonji Vuljak koja je prikupila gotovo svu potrebnu dokumentaciju te će se ista u narednom periodu proslijediti Ministarstvu kulture od kojeg se uskoro nadamo potvrdnom odgovoru.

Skupština je prihvatila izvještaj i plan rada, a nakon skupštine članice su uz pjesmu i ples uživale u nastavku druženja. Posebno ugodno iznenađenje bio je dolazak nekadašnjeg dugogodišnjeg župnika župe Đelekovec gospodina Josipa Jagarčeca koji već punih sedamnaest godina živi u Klenovniku i vodi njihovu župu. S osmijehom smo se prisjetili zajedničkih godina koje je proveo u našoj župi.

Žene su dan završile odlaskom na vidikovac Mađerkin breg u Međimurju gdje su uživale u prekrasnom zalasku sunca i pogledu na štrigovske vinograde.

Previous Next

Sportska ekipa Društva žena Đelekovec sudjelovala je 5.11.2022. na 16. Hrvatskom festivalu športske rekreacije žena u Ivancu.
Varaždinska županija, točnije grad Ivanec bio je domaćin 16. Hrvatskom festivalu športske rekreacije žena i ugostio trideset ekipa Društava žena športske rekreacije s područja cijele Hrvatske. Ekipa Društva žena Đelekovec bila je jedini predstavnik Udruge “Sport za sve“ Koprivničko križevačke županije.
Žene različite dobi, od najmlađih do najstarijih natjecale su se u šest različitih disciplina: viseća kuglana, pikado, vođenje nogometne lopte, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, bacanje kolutova i gađanje rukometnom loptom u metu.
Ekipa društva žena Đelekovca osvojila je treće mjesto u visećoj kuglani, te četvrto mjesto u bacanju rukometne lopte u metu.
Također su u ukupnom poretku prema broju osvojenih bodova od trideset ekipa zauzele visoko četrnaesto mjesto što je i više nego velik uspjeh s obzirom da mnoge od ekipa koje su ostale iza njih imaju na raspolaganju tijekom cijele godine športske dvorane za vježbanje, a naša se ekipa snalazi prema svojim skromnim mogućnostima povremeno vježbajući u Društvenom domu.
Bio je to još jedan uspješan festival koji je doprinio podizanju svijesti žena o važnosti bavljenja fizičkim aktivnostima te omasovljenju tjelesne kulture i brizi o očuvanju zdravlja. Sve je prštilo veseljem, smijehom i pozitivnom energijom koja nam je svima sve više potrebna u ovim zahtjevnim vremenima, a žene su uživale u sportskim aktivnostima i međusobnom druženju.
Pokrovitelj 16. Hrvatskog festivala športske rekreacije žena bila je Varaždinska županija, Grad Ivanec i Turistička zajednica Grada Ivanca.

Previous Next

U Đelekovcu su u subotu, 27.8.2022. godine, održani 1. sportski susreti udruga žena županije. Na susrete se odazvalo sedamnaest društava žena s područja Koprivničko -križevačke županije, no četiri ekipe prijavile su svoje sudjelovanje u natjecateljskom dijelu susreta. Ekipe su se natjecale u četiri discipline: viseća kuglana, loptice 1,2,3,4- kreni, balinčeki i pikado. Susrete su započele grupnom vježbom zagrijavanja ispred Vatrogasnog doma u Đelekovcu gdje se i održavao natjecateljski dio susreta te uz mnogo smijeha odigrale sve četiri igre uz svesrdnu podršku svih promatrača.
Nakon sportskog dijela sudionici su se vratili u Dom kulture „Pajo Kanižaj“ gdje je za njih bio priređen kulturno umjetnički program, proglašenje pobjednika i podjela priznanja te večera uz druženje i ples do kasnih sati.
Đelekovečke žene još jednom su organizacijom ovih susreta pokazale da sloga i zajedništvo i u ovim izazovnim vremenima čine čuda te unose mnogo zadovoljstva i nezaboravnih trenutaka u život svakog sudionika.

 

U petak, 22.7.2022. članice Društva žena prisustvovale su predstavi jedne od najboljih drama hrvatskog književnika Slavka Kolara „Svoga tele gospodar“ u režiji Damira Lončara te izvedbi Kazališne skupine Histrioni na Opatovini. Premijerom predstave otvoreno je 37. zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini, a unatoč vrućinama žene su uživale u glumi poznatih zagrebačkih glumaca Damira Lončara, Davora Svedružića, Vanje Ćirić, Filipa Detelića, Lare Nekić, Zlatka Ožbolta, Barbare Rocco, Dajane Čuljak, Dee Presečki, Ognjena Milovanović i Borne Galinović koji su im svojom glumom uspjeli izmamiti osmijeh, ali i pokoju suzu jer je sama pripovijest prožeta smijehom i suzama kojih ni u stvarnom životu ne nedostaje.
Naime, priča nas vodi u Turopolje i govori o dvoje mladih ljudi i nesretnoj i neuzvraćenoj ljubavi čiji kraj svaki gledatelj sam sebi određuje.
Ovaj dramski tekst u rukama Histriona neizmjerno je životan i simpatičan spoj komičnog i tragičnog i osigurao je našim članicama smijeh, dobru atmosferu i zabavu, a sve to uz hranu i piće na otvorenom što je doista nezaboravan doživljaj.

Stranica 1 od 3

© Copyright 2021 Općina Đelekovec. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg